یزدفردا :در لابلای خبرهای امروز خبرهای خواندنی زیادی است که به خواندنش می ارزد و همکاران سرویس تامین خبر یزدفردا سعی خواهند کرد با بازنشر خبر های انتخابی تحت عنوان در لابلای اخبار فرداییان را از آنها مطلع نمایند
رضایی: یارانهها باید به 110 هزار تومان برای هر نفر افزایش یابد
دبیر مجمع تشخیص تأکید کرد که یارانه نه تنها نباید قطع شود، بلکه باید اضافه هم بشود و در شرایط امروز با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، باید یارانهها از 45 هزار به 110 هزار تومان برای هر نفر افزایش یابد.
پایگاه اطلاعرسانی محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سخنرانی وی در برنامه «نگاه دو» که از شبکه دو سیما پخش شد را منتشر کرد.
محسن رضایی در این برنامه اظهار داشت: یارانه نه تنها نباید قطع شود، بلکه باید اضافه هم بشود و در شرایط امروز با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، باید یارانهها از 45 هزار تومان به 110 هزار تومان برای هر نفر افزایش یابد.
وی افزود: «یارانه درآمدی» ابتدا به حساب مردم واریز میشود تا اطمینان ایجاد شود و بعد با هدایت این سرمایه به سمت تولید و با رونق دادن به اشتغال و تولید دوباره با سود بیشتر به مردم میرسد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال مجری برنامه که آیا این طرح قابلیت اجرا دارد یا بیشتر یک ایده است؟، توضیح داد: این یک شعار نیست و یک طرح محاسبه شده و قابل اجرا و عملیاتی است که من آن را دو سال پیش به آقای احمدینژاد نیز پیشنهاد دادم، در این طرح یارانهها با رونق دادن به تولید و اشتغال با سود بیشتر به مردم میرسد و به این ترتیب میزان یارانه افراد و خانواده نیز افزایش مییابد و در واقع یارانه جنبه تولیدی و درآمدی پیدا میکند.
وی گفت: «یارانههای تورمی» یا همان سکههای داغ در علم اقتصاد تورمزاست و مناسبترین جایگزین آن «یارانههای درآمدی» است.
در این برنامه تلویزیونی که به اقتصاد مقاومتی و سند چشمانداز ایران 1404 اختصاص داشت، محسن رضایی اقتصاد مقاومتی را یک الگو و سبک و گفتمان اقتصادی و مدیریتی معرفی کرد که میخواهد موانع پیش روی اقتصاد را کنار زده و از دل تهدیداتی چون تحریمهای ظالمانه و سوءمدیریتها فرصت جهش در درآمد خانوار و درآمد ملی را فراهم آورد.
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: منظور از اقتصاد مقاومتی ریاضت دادن به مردم نیست، در اقتصاد ریاضتی از مردم مالیات بیشتر اخذ شده و خدمات دولتی همچون بهداشت و درمان و موارد مشابه کاهش مییابد، مانند وضعیتی که هماکنون در کشور یونان وجود دارد یا اسپانیا در آستانه آن است که با مخالفتهای مردمی گسترده هم مواجه است؛ البته دشمنان میخواهند ما را در این مسیر قرار دهند ولی اقتصاد مقاومتی افزایش درآمد سرانه مردم را در نظر داشته و ریاضتی نیست.
رضایی افزود: تحریمها برای مقابله و عکسالعمل در برابر سند چشمانداز و پیشرفت ایران طراحی شده است و مقام معظم رهبری هم پیش از این گفتهاند با پیگیری سند چشمانداز حتماً باید منتظر عکسالعمل طرف مقابل باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در دو راهی حرکت به سمت پیشرفت و مواجه شدن با عکسالعمل دشمنان و بی توجهی به آینده کشور و زندگی مردم، ایران اسلامی حرکت به سمت پیشرفت و ایستادگی مقابل فشارها را انتخاب کرده است.
محسن رضایی درباره مشکلات اقتصادی موجود همچون تورم و بیکاری گفت: در این خصوص هم تحریمها مؤثر بوده است و هم سوءمدیریت.
به گفته وی، باید تلاش میکردیم که تحریم نشویم یا اگر هم تحریم صورت گرفت، باید مانع از همراهی روسیه و چین با آن میشدیم، اما حال که چنین نشده است باید با پیشبینی، قدرت عکسالعمل خود را بالا ببریم که این خود یک اصل در اقتصاد مقاومتی است.
رضایی خاطرنشان کرد: گاه مشاهده میشود اخراج کارمندان و کارگران بخشی از اقتصاد مقاومتی معرفی میشود، اما اگر چنین گفته شود ظلم به نظام و سوءاستفاده از تدابیر رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی است، چون الزام اول اقتصاد مقاومتی مردمی شدن اقتصاد است، یعنی این وضع که از جمعیت 75 میلیون نفری ما از کار یک نفر سه نفر بهره میبرند، حتماً باید تغییر کند.
وی تصریح کرد: بر مبنای سند چشمانداز امروز از هر 6 نفر باید 2 نفر شاغل باشند و درآمد سرانه باید بالای 15 هزار دلار میبود، اما حال به عقب ماندگیها، تحریم هم اضافه شده، لذا امکان کار و تولید باید بیش از پیش برای همه فراهم آید و درگیر شدن با کار و تولید از درون خانوادهها آغاز شود و حتی خانمها در خانه هم امکان روزی چند ساعت کار را داشته باشند و برنامهها به گونهای طراحی شود که مردم با درگیر شدن در اقتصاد وضع اقتصادی خود و کشور را بهبود بخشند.
رضایی ادامه داد: موضوع بعدی صرفهجویی است، در ریاضت کمتر از نیاز مصرف میشود اما در صرفهجویی بیش از نیاز نباید مصرف کرد و از اسراف و فساد نیز جلوگیری به عمل میآید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی نباید همه توپها را به زمین دولت فرستاد، کما اینکه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر اساس محورهای کلیدی که مقام معظم رهبری تعیین فرمودهاند در مجمع تنظیم شده برای ایشان ارسال میشود و اگر مورد تأیید ایشان قرار گرفت به قوای سه گانه ابلاغ میشود، اما قبل آن دولت و مجلس میتوانند با کمک هم مشکلات را حل کرده و در این راستا راهکار ارائه کنند.
رضایی تصریح کرد: دولت و مجلس تا به حال اقداماتی انجام دادهاند که خوب بوده، ولی کافی نبوده و باید به این اقدامات سرعت بدهند تا فشارها از مردم با غیرت ما برداشته شود. هر چند مردم ما صبور هستند ولی دولت و مجلس هم بهتر است که سریعتر طرحها را عملیاتی کنند.
وی در ادامه این برنامه تلویزیونی، با اشاره به اینکه 40 سال است تورم وارد اقتصاد ایران شده، خاطرنشان کرد: تورم را یکبار برای همیشه باید حل کرد و راه این کار توجه به منشأهای تورم است.
وی افزود: یک منشأ مهم تورم نقدینگی است که وقتی بزرگ شود در حالی که تولید رشد نمیکند، تعادل بر هم میخورد، لذا نقدینگی باید به جای تبدیل شدن به دارایی و ثروت کاغذی و غیر واقعی به سمت تولید هدایت شود.
رضایی خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر، باز کردن قفل و چسبندگی ریال و دلار است، در زمان دولت آقای هاشمی که موعد بدهیهای خارجی کوتاه مدت سر رسید و تورم به 35 تا 40 درصد رسید، معلوم شد باید رابطه دلار و ریال را کاهش دهیم. چون در داخل کشور میشود ریال ما تعیینکننده قیمت دلار باشد، مشروط به اینکه نسبت به تولید، صنعت، کشاورزی، بهرهوری و گسترش اشتغال اهتمام جدی کنیم، آن وقت ریال میتواند بر دلار تأثیرگذار باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد : اگر به چشمانداز عمل شده بود امروز باید تورم حدود 4 درصد داشتیم و اگر دشمنان اقتصاد را نقطه ضعف ما نمیدیدند شاید تحریم هم نمیشدیم.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون انشاءالله تحریمها خنثی میشود و با پیشرفت ملت ایران دشمنان خواهند فهمید که مرتکب اشتباه شدهاند.
*سه محور برای وحدت
در ادامه این برنامه مجری درباره ضرورت حفظ و تقویت وحدت در جامعه در شرایط کنونی سؤال کرد و رضایی پاسخ داد: سرمایه و حزب اصلی ما از ابتدای انقلاب و دوران دفاع مقدس وحدت بوده است، حال که مورد تحریم قرار گرفتهایم نیز هر چه بیشتر به وحدت نیاز داریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت افزود: البته معنای وحدت حرف نزدن یا نامه ننوشتن رؤسای قوا و دیگران به یکدیگر نیست، ولی این کارها باید وحدتآمیز بوده و آرامش جامعه را بر هم نزند.
وی تصریح کرد: نقد و سؤال مقامات میتواند برادرانه، مسئولانه و بدون چالش باشد و وحدت باید پویا و دینامیک باشد و نه استاتیک و خشک و بیروح.
رضایی تأکید کرد: هدایت نارضایتی مردم به سمت نظام اصلاً درست و پذیرفتنی نیست و هر مسئولی در دولت یا مجلس و دیگر نهادها اگر مرتکب اشتباه شده باید بگوید من اشتباه کردم.
وی افزود: نظام سیاستهای کلی و سند چشمانداز و اصل 44 و موارد دیگر را آماده کرده، حال اگر کسانی به آنها عمل نکردهاند باید مردانه و شفاف بگویند اشتباه کردیم.
رضایی افزود: نامه نوشتن مسئولان به یکدیگر ایراد ندارد اما نه به این صورت که آرامش جامعه را بر هم زده و موجب خوشحالی دشمن شود.
وی ادامه داد: برای وحدت محور لازم است و بهترین محور رهبری است، آنچه ایشان ابلاغ میکنند نتیجه کار وسیع کارشناسی و رفت و برگشت ایدههاست و بهترین مبنای وحدت شخص ایشان و برنامههای ابلاغیشان است.
رضایی اضافه کرد: محور دوم در وحدت گفتوگو و تحملپذیری است و دوری از تهمت و اتهامزنی، تا فضای گفتوگو و تعامل شکل بگیرد، چون اگر تحملپذیری باشد آن وقت اختلافنظر خود حُسن خواهد بود.
وی محور سوم برای وحدت در جامعه را اخلاق معرفی کرد و گفت: متأسفانه اخلاق در جامعه ما از محیط خانواده تا خیابان و تا سطح سیاست آسیبهایی دیده و لازم است دولتمردان ما اخلاق زندگی را به سیاست برگردانند؛ چون اخلاق سیاسی و امنیتی خوب است اما برای مقابله با دشمن.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه تصریح کرد: اخلاق سیاسی و امنیتی کاربرد خود را دارد ولی اخلاق زندگی هم باید وارد سیاست شود و دولتمردان و نمایندگان مجلس و اعضای مجمع و همه نهادها باید اخلاق زندگی، محبت و اعتماد را دریابند، مخصوصاً در شرایطی که دشمنان میخواهند جلو همبستگی و پیشرفت ملت ما را بگیرند؛ از این رو در جمهوری اسلامی ایران مهمترین ویژگیمان باید اخلاق ما باشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 18,ژانویه,2025